Datolinjen

21. november 2018

To uger efter fintællinger og afgørelser af tætte opgør foreligger stort set alle resultaterne af valget. Nu hvor støvet har lagt sig, står det nu klart, at det blev en ganske opsigtsvækkende sejr til Demokraterne, som har vundet seks californiske sæder i Repræsentanternes Hus - som før tilhørte Republikanerne. Og størstedelen af de sæder er vundet i amtet Orange County - som ellers tidligere har været en republikansk højborg.

Drabet på  journalisten Jamal Khashoggi på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul, og den internationale opstandelse, der har medført, har skabt murren i krogende i den saudiske kongefamilie. Dusinvis af medlemmer af kongefamilien vil nu forsøge at forhindre kronprins Mohammed Bin Salman, det siger kilder tæt på kongehuset til nyhedsbureauet Reuters. Men de skal af med den gamle konge, før de kan komme af med tronfølgeren, så meget står klart.

Danmark er havnet i en regulær diplomatisk-krise med vores skandinaviske broderland, Norge. Og den handler hverken om Nordsøolien eller Nicklas Bendtners skifte til den norske fodboldklub Rosenborg. Men derimod om et ældgammelt bysegl med et våbenskjold fra den norske by Bergen, der er ejet og udstillet på Københavns Universitet. Flere norske historikere kræver nemlig, at seglet bliver leveret tilbage til Norge. Vi ser nærmere på striden sammen med Jo Kristiansen, der er førstearkivar i det norske Rigsarkiv.

Andre udsendelser