Datolinjen

22. november 2018

Det internationale politisamarbejde, Interpol, fik tidligere i dag en ny præsident, sydkoreaneren Kim Jong-Yang. Flere af de vestlige medlemslande frygtede dog til det sidste, at det vil blive russiske Alexander Prokopchuk. Vi spørger Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere chef for PET, hvorfor flere vestlige lande var bange for, at en russer skulle blive præsident for Interpol.

Nogle af de store politiske beslutninger, som den amerikanske præsident Trump er blevet kritiseret allermest for - er faktisk virkelig værd at rose. Det mener den verdenskendte amerikanske forfatter og filosof, Noam Chomsky. Vi taler med Jotam Confino, journalist på den israelske tv-station i24 News, om sagen.

En ung amerikansk missionær, John Allen Chau, er blevet dræbt, efter at han på ulovlig vis besøgte en isoleret stamme på en ø i Det Indiske Ocean. Han ville angiveligt omvende dem til kristendommen. Men stammen angreb ham med bue og pil og efterlod hans lig på stranden. Vi taler med Sophie Grig, senior researcher ved den globale organisation Survival International.

Andre udsendelser