Datolinjen

23. november 2018

Vi skal til det afrikanske land Cameroun, hvor krisen mellem den engelsk- og fransktalende del af landet er eskaleret over det seneste år. Konflikten har ført til borgerkrigslignende tilstande, og Human Rights Watch vurderer, at op mod 250.000 mennesker er blevet internt fordrevet bare siden december sidste år. Vi ser nærmere på situationen samme med Jonathan Pedneault, researcher ved Human Rights Watchs Emergencies division.

For to uger siden anholdt Tyrkiet en 52-årig kurder med dansk statsborgerskab, han er i medierne omtalt A.K fra Albertslund.Og han har samlet penge ind til PKK fra Danmark. For nogle dage siden fik en tysk-kurdiske sangerinde 6 års fængsel for medlemskab af PKK. I sommer flygtede en anden dansk-kurder ud af Tyrkiet med hjælp fra menneskesmuglere efter anklager om terrorstøtte. Og dette er en klar tendens. Tyrkiet optrapper anholdelser af modstandere og kritikere af Præsident Erdogan, der bor her i Europa. Vi taler med Deniz Serinci, journalist og forfatter.

Det er blevet tid til "Ugens Gode Nyhed" - som er et samarbejde med det uafhængige medie "Verdens Bedste Nyheder". Og i den her uge kan vi fortælle den glædelige nyhed, at der er sket et markant fald i antallet af piger i Afrika under 14 år, der bliver omskåret. Vi får nyheden fra Thomas Ravn-Pedersen, chefredaktør og direktør for Verdens Bedste Nyheder. 

Andre udsendelser