Datolinjen

28. november 2018

Denne udgave af Datolinjen starter ude i rummet. For kl. 20.54 dansk tid i går, mandag, landede NASAs ubemandede rumfartøj "Insight" på Mars. Vi taler om den spektakulære landing sammen med Michael Linden-Vørnle, astrofysiker ved DTU Space.

Mexico vil udvise op mod 500 migranter, der søndag forsøgte at kravle over grænsehegnet ind til USA. Amerikanske soldater måtte bruge tåregas for at holde dem tilbage. Og over 5000 migranter venter lige nu ved en grænseovergang nær San Diego på at få deres asylansøgning behandlet. I øjeblikket har grænseovergangen kun kapacitet til at behandle mellem 40 og 100 migranter om dagen. Vi taler med journalist Peter Keldorff som er til stede i grænsebyen Tijuana i Mexico.

"Zimbabwe is open for business" - sådan lød valgslogannet for Emmerson Mnangagwa, da han blev valgt som landets første præsident efter 37 år med Robert Mugabe ved magten. Men her fire måneder efter, at Mnangagwa kom til magten, vakler landets økonomi. Landet er bagud med betalingerne på sin gæld på milliarder af dollar til udlandet. Og i den seneste tid har der været mangel på benzin og medicin og fødevarepriserne er steget enormt. Det fortæller Stig Jensen, lektor ved Center for Afrikastudier på Københavns Universitet.

Andre udsendelser