Datolinjen

29. november 2018

Haveriundersøgelsen af det indonesiske Lion Air-fly, der styrtede ned i sidste måned, fokuserer på, at et særligt sikkerhedssystem fejlagtigt skulle have fået flyet til at dykke kraftigt. Alle 189 mennesker ombord mistede livet, da flyet styrtede i havet. Tilbage er at finde ud af, om flyets systemer eller utilstrækkelige sikkerhedsprocedurer hos Lion Air forårsagde styrtet. Vi taler med Paul Harrison, flyekspert og direktør for Paul Harrison Aviation Consultant. 

Siden oktober sidste år har islamistiske grupper dræbt omkring 90 mennesker i flere angreb på landsbyer og politistationer i det sydafrikanske land Mozambique. Gruppen bliver kaldt al-Shebab, men har tilsyneladende ikke forbindelser til gruppen af samme navn, der huserer i Somalia. Over 1000 mennesker meldes fordrevet af angrebene. Vi taler med Thomas Mandrup, lektor ved Forsvarsakademiet og nu på Stellenbosch University i Sydafrika.

Kinas ældre strømmer til universiteter, som specifikt er til netop ældre mennesker. Der er i dag omkring 70.000 af sådan nogle universiteter til ældre i Kina, og de har tilsammen 8 millioner studerende, skriver The Economist. Vi taler med Casper Wichmann, cand.mag. i Kina-studier.