24syv Morgen

29. november 2018 - kl. Albertslund har sv

I Albertslund Kommune har man i over to år slået sig op på at være en skattelyfri kommune, der går til kamp mod firmaer, der bruger skattely. Det har dog vist sig at være vanskeligt at gøre noget ved. I 2016 vedtog kommunen tre indsatspunkter for at blive skattelyfri, men ikke et eneste af de tre punkter har indtil videre kunnet lade sig gøre at indfri. Vi taler med borgmester i Albertslund, Steen Christiansen (S).

En kinesisk forsker hævder at have ændret DNA’en hos tvillingepiger, der blev født tidligere i denne måned. Hvis det er sandt, er det første gang i verdenshistorien. Derfor vakte det naturligt nok opsigt og forargelse, da forskeren, He Jiankui, på en konference i Hong Kong i går fremlagde sin forskning. Professor MSO på Institut for Antropologi ved KU, Ayo Wahlberg, er til stede på konferencen, og han fortæller om det verdensændrende forskningsprojekt.

Danske Bank bliver nu sigtet for fire forhold i sagen om hvidvask for hundrede af milliarder kroner i bankens estiske filial. Vi spørger debatredaktør på finans.dk, Magnus Barsøe, hvor alvorlige de fire sigtelser er.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl