24syv Morgen

29. november 2018 - kl. Flere indvandrere

867.000. Så mange ikke-vestlige indvandrere eller efterkommere vil der være i Danmark i 2060, viser en fremskrivning fra Dansk Statistik. Og det kan ændre vores forestillinger af at være dansk, siger Christian Albrekt Larsen, forsker i danskernes nationalfølelse. Vi diskuterer blandt andet, hvorvidt stegt flæsk med persillesovs fortsat vil være Danmarks nationalret i fremtiden.

Det amerikanske senat vil stoppe USA's militærhjælp til Saudi-Arabien i Yemen. Det blev i går stemt igennem. USA-analytiker Mirco Reimer-Elster gør os klogere på situationen lige nu.

Antallet af asylansøgere fra Georgien er næsten steget til det femdobbelte i 2018 i forhold til i 2017. En delegation fra Udlændingestyrelsen har besøgt Georgien for at undersøge forholdene i landet, og de har konkluderet, at der ikke er hverken konflikt eller trussel mod befolkningen, som tillader, at georgiere søger asyl i Danmark. Derfor kommer Georgien nu på den såkaldte Åbenbart Grundløs Haster-liste, som betyder, at danske myndigheder uden videre kan afvise asylansøgere fra Georgien. Det fortæller vicedirektør i Udlændingestyrelsen, Anders Dorph.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl