Datolinjen

30. november 2018

Lederne fra verdens 20 største økonomier er ved at være ankommet til den argentinske hovedstad, Buenos Aires, som de kommende par dage skal være vært for G20-topmødet. Forud for topmødet er 22.000 politi- og sikkerhedsfolk blevet udkommanderet for at sikre ro og orden under mødet. Vi taler om det massive sikkerhedsapparat sammen med Rune Harritshøj, journalist bosiddende i Buenos Aires, og så ser vi nærmere på dagsordnen for mødet sammen med Kristian Mouritzen, sikkerhedspolitisk korrespondent for Berlingske.

Japan vil anskaffe sig to hangarskibe til jagerfly. Det er første gang siden Anden verdenskrig, at landet får sådan nogle "fly-hangarskibe" i sin flåde. I øjeblikket har man "kun" hangarskibe til helikoptere, og det er faktisk to af disse skibe, man vil bygge om, så de kan bruges til jagerfly. Vi taler med Anders Emil Kaas Larsen, ekstern lektor i Japanstudier ved Københavns Universitet, og Liselotte Odgaard, forsker ved Det Udenrigspolitisk Selskab med speciale i asiatisk sikkerhedspolitik.

Det er blevet tid til "Ugens Gode Nyhed" - som er et samarbejde med det uafhængige medie "Verdens Bedste Nyheder". Og i den her uge kan vi fortælle den glædelige nyhed, at en tredobling af vedvarende energi de seneste fem år, betyder at vedvarende energi faktisk for første gang har overhalet brugen af fossile brændler i Storbritannien.