Datolinjen

7. december 2018

Det kom i dag frem, at de canadiske myndigheder - efter anmodning fra USA - har anholdt finansdirektøren for den kinesiske telegigant, Huawei. Meng Wanzhou, som den arresterede hedder, er ikke alene finansdirektør for Huawei, men faktisk også Huaweis grundlæggers datter. USA vil tale med hende i forbindelse med sanktionerne imod Iran. Men i Kina bliver det set som et kraftigt angreb og et nyt led i rivaliseringen mellem Kina og USA. Vi taler med Lene Winther, Asienkorrespondent for Berlingske og vært på Kinasnak, og Anders Kjærulff, vært på programmet Aflyttet.

I morgen begynder CDU's landsmøde i Hamborg. Her skal det tyske regeringsparti finde en ny formand. Det sker efter, at Merkel i slutningen af oktober meddelte, at hun (efter næsten 20 år som formand) IKKE genopstiller til formandsposten. Og det kan virkelig gå i tre meget forskellige retninger for partiet med det her formandsskifte. Vi taler med Erik Jensen, Politikens korrespondent i Berlin.

Det er blevet tid til "Ugens Gode Nyhed" - som er et samarbejde med det uafhængige medie "Verdens Bedste Nyheder". Og i den her uge - meget apropos klimatopmødet COP24 i Katowice i Polen - kan vi fortælle den glædelige nyhed, at Ozonlaget fortsat er i bedring. Vi taler med Thomas Ravn-Pedersen, chefredaktør og direktør for Verdens Bedste Nyheder.