Datolinjen

12. december 2018

Det står virkelig sløjt til med den danske middellevealder holdt op imod andre vesteuropæere. Faktisk er det nu kun Østeuropa, der lever kortere liv end os. Men sådan har det ikke altid været - vi ser nærmere på den faldende danske middellevealder sammen med Knud Juel, professor emeritus ved Statens Institut for Folkesundhed.

De tyske konservative synes at have identificeret en opskrift som de kan arbejde med. I hvert fald valgte partiet Mini-Merkel til i fredags, da CDU skulle vælge ny formand. Annegret Kramp-Karrenbauer, der ofte kaldes AKK, overtager posten som partileder for Tysklands kristelige demokratiske parti CDU efter Angela Merkel. Og hun står dermed til at kunne komme til at efterfølge Merkel på den magtfulde kanslerpost i Tyskland. Vi taler med, Erik Jensen, Politikens korrespondent i Berlin.

Protesterne i Frankrig er i dag fortsat mange steder i landet på trods af præsident Macrons tale i går, hvor han ellers kom med indrømmelser og politiske gaver til folket. Og de voldsomme protester i Frankrig skaber også reaktioner uden for landets grænser. Faktisk har de ført til, at man nu tager ekstra forholdsregler - i Egypten. Her har de egyptiske myndigheder nemlig valgt at begrænse salget af de gule refleksveste, som man ser demonstranterne bære i Frankrig, og som er blevet symbolet på folkebevægelsen med navnet "de gule veste". Vi ser på sagen sammen med Rasmus Alenius Boserup, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier og Egypten-ekspert.