Datolinjen

14. december 2018

I løbet af de senest to døgn er det kommet frem, at de to canadiske statsborgere er blevet arresteret i Kina. Det sker kort tid efter, at finansdirektøren for den kinesiske telegigant Huawei, Meng Wanzhou, d. 1. december blev anholdt i Canada på opfordring af USA. Vi taler med Camilla Nørup Sørensen, Lektor på Forsvars Akademiet og ekspert i østasiatisk sikkerhedspolitik.

I morges blev en israelsk bosættelse på Vestbredden angrebet af en drive-by-shooter, for anden gang på under en uge. En baby og to israelere har indtil videre mistet livet i de her angreb, mens adskillige andre er såret og flere i livsfare. Den palæstinensiske gruppe Hamas har lovprist angrebene og sagt, at det første angreb i søndags blev udført af en af deres medlemmer. Jotam Confino, journalist på TV-stationen i24News, gør os klogere på angrebet, der kan få store konsekvenser. 

Den polske by Katowice har der de seneste ti dage været vært for COP24 klimatopmødet. Det var meningen, at COP24 skulle afsluttes i morgen, fredag, men det ventes at trække ud, fordi man ikek kan blive enige om, hvordan man konkret vil opnå målene fra Paris aftalen. Vi taler med John Nonbo, klimarådgiver i nødhjælpsorganisationen Care.