Datolinjen

20. december 2018

I nat kom en ny EU-aftale om grøn strøm i stand. Groft sagt bliver det i fremtiden lettere for lande i Europa at købe og sælge strøm af hinanden. Men omvendt kan Danmark også havne i en situation, hvor vi bliver nødt til at købe strøm af Tyskland - For vi kan nemlig ikke altid være sikre på, at vinden blæser på Nordsøen. Og det dér med at gemme overskydende strøm fra vindmøller er ikke helt så nemt. Vi ser nærmere på sagen sammen med Søren Linderoth, professor og institutdirektør på Institut for Energikonvertering og Lagring.

Vi europæere er nostalgikere. Vi synes at alt var bedre i gamle dage. Hele 67 pct. af europæerne mener, at verden plejede at være et bedre sted. Det viser en ny måling foretaget af den tyske tænketank Bertelsmann Stiftung. Og fortidslængslen findes især hos mænd med arbejderbaggrund og lavt uddannelsesniveau. Men hvad er det mere præcist, europæerne længes tilbage til? Vi taler med Bjarke Møller, direktør for tænketanken Europa.

Tesla-stifteren Elon Musk har demonstreret sit bud på løsningen på endeløse bilkøer. Og i Elon Musks tilfælde er der tale om et netværk af underjordiske tunneler, hvor bilerne frit kan glide under storbyer uden at føreren skal bekymre sig om forsinkende køer. Gal eller genial? Det spørgsmål stiller vi Mikkel Thomsager, chefredaktør på Bilmagasinet.

Andre udsendelser