24syv Morgen

20. december 2018 - kl. Muligt terrorangre

De to kvinder fra Danmark og Norge, der i mandags blev fundet dræbt i Marokko, blev muligvis slået ihjel i forbindelse med en terrorhandling. PET bekræfter desuden, at der har floreret en video på internettet som angiveligt viser drabet på en af de to kvinder. Vi taler om situationen i Marokko med seniorforsker i udenrigspolitik og ekspert i nordafrikanske forhold ved Dansk Institut for Internationale Studier. 

I halvanden måned har Radio24syvs politiske redaktør, Brian Weichardt, forsøgt at finde ud af, hvad Henrik Sass Larsen fra Socialdemokratiet mener om Danmarks forhold til konventioner. Først sagde han nemlig at han ville "rode os ud" af konventionerne i sit tv-program Pind & Sass på TV2 News. Det omformulerede han senere til "hjemtage," men det er ifølge flere eksperter, som vi har talt med, umuligt. Brian Weichardt har flere gange forsøgt uden held at få et interview med Henrik Sass Larsen umiddelbart efter han har optaget sit tv-program hos TV2. Men i går ringede Brian Weichardts telefon endelig tilbage. Det var Henrik Sass Larsen og Søren Pind, der ringede direkte fra deres tv-program. Det interview spiller vi.

I dag kan vi fortælle, at endnu en udlænding, der er mistænkt for at være radikaliseret er forsvundet fra Udrejsecenter Sjælsmark. Radio24syvs journalist Cecilie Patscheider er i studiet for at fortælle om den nye sag.