Datolinjen

21. december 2018

Det her er en af de mest bemærkelsesværdige udenrigspolitiske og geostrategiske beslutninger i årevis - den amerikanske præsident Donald Trump, annoncerede sent i går aftes, at han planlægger at trække de amerikanske tropper hjem fra det krigshærgede Syrien. I den forbindelse sagde præsidenten også, at den militante gruppe Islamisk Stat (IS) er besejret. Og her i løbet af dagen har reaktionerne rangeret fra vantro til chok. Vi taler med Philip Christian Ulrich, udenrigsredaktør på netmediet Kongressen.com og Anne Sofie Schøtt, studielektor på Institut for Strategi på Forsvarsakademiet.

Det går godt syd for grænsen. Tysklands arbejdsløshedsprocent er næsedykket, og er nu på sit laveste siden genforeningen i 1990. Og efterspørgslen efter arbejdskraft er faktisk så stor, at det her i juletiden kniber overordentligt med at finde folk, der vil springe i et julemandskostume, melder de tyske arbejdsgivere. Og derfor er Tyskland begyndt at se sig om efter fremmed arbejdskraft. Vi ser nærmere på sagen sammen med Erik Jensen, Politikens korrespondent i Tyskland.

Det er blevet tid til "Ugens Gode Nyhed" - som er et samarbejde med det uafhængige medie "Verdens Bedste Nyheder". Og i den her uge kan vi fortælle den glædelige nyhed, at over halvdelen af verdens befolkning nu er online. Især på det afrikanske kontinent er der sket en stor udvikling. Thomas Ravn-Pedersen, chefredaktør og direktør for Verdens Bedste Nyheder, fortæller mere.

 

Andre udsendelser