24syv Morgen

21. december 2018 - kl. Seneste nyt om de

Tre mænd blev i går formiddags pågrebet i en bus for drabene på to kvinder i Marokko, hvoraf den ene er dansker. Tre af de anholdte personer sværger troskab til terrorbevægelsen Islamisk Stat i en video, der florerer på internettet.

Gennem tre årtier har Marie Madeleine Steen rejst rundt i Skandinavien og snydt et stort antal mennesker. Og efter i alt ti domme i henholdsvis Sverige og Norge har den 61-årige kvinde, der altså er kendt fra podcasten "Kvinden med den tunge kuffert,"  nu også en dansk domstols ord for, at hun er kriminel. Vi taler med Silas Fuglsbjerg, retsreporter på Ritzau, der har fulgt sagen tæt. 

Brasiliens kommende præsident Jair Bolsonaro bliver kaldt den tropiske Trump. Han er kontroversiel, fordi han gennem årene er kommet med nedsættende bemærkninger om kvinder, homoseksuelle og indianere, Brasiliens oprindelige befolkning. Radio24syvs Knud Brix har været i Brasilien og spurgt en række vidt forskellige mennesker om, hvad de synes om den tropiske Trump. 

Ruslands præsident Vladimir Putin holdt i går sit store, årlige pressemøde. Pessemødet transmiteres ud til de russiske borgere og hele verden. Spørgsmålet er, om han forsøgte at vildlede dem? Med på en telefon fra Rusland har vi Matilde Kimer, DR's Ruslandskorrespondent. 

Der blev afholdt en stor krænkelsesdebat på Københavns Unversitet i går. Fællestillidsrepræsentanten lægger nu op til at lave om på universitetets ellers nye retningslinjer om nultolerance over for krænkende adfærd. Med i studiet har vi reporter på Radio24syv, Adina Ren, der kaster lys over sagen. 

Værter: Ida Herskind & Knud Brix