24syv Morgen

21. december 2018 - kl. Mændenes hjem: Hj

Mændenes Hjem i København opfordrer politikerne til at fortsætte med at betale afviste iranere for at rejse hjem. Siden maj har 40 iranere har taget imod mellem 10.000 og 40.000 kroner for at tage hjem. Vi taler med Helen Andersen fra Mændenes Hjem, der mener, at pengene kan gøre en forskel for, om man rejser hjem eller ej.

Pensionskassen MP Pension har besluttet at droppe statsobligationer fra Saudi-Arabien på grund af landets krænkelser af menneskerettighederne. Pensionskassen beholder imidlertid obligationer i Kina, et land, der er også er kendt for at krænke menneskerettigheder. Vi har Anders Schelde, investeringschef i MP Pension, i studiet.

Jul og julepynt er for nogle et stærkt symbol på danskhed. Derfor bliver julepynt ofte diskuteret i relation til indvandrings- og integrationsspørgsmål. Søndervangskolen i Aarhus, hvor 96 procent af eleverne har anden etnisk baggrund end dansk, har brugt 100.000 kroner på at pynte skolen op til jul. Vi spørger Rani Hørlyck, skoleleder på Søndervangskolen, hvordan det kan være.

Det anerkendte tyske magasin ’Der Spiegel’ har fyret en af sine prisvindende journalister, der anklages for at stå bag flere falske historier. Vi taler med Erik Jensen, Politikens korrespondent i Berlin, om sagen.

USA's forsvarsminister, Jim Mattis, trækker sig fra posten, oplyste Donald Trump på Twitter sent i går aftes dansk tid. Meldingen om Mattis' afgang kommer dagen efter, at Donald Trump annoncerede, at USA trækker alle sine tropper ud af Syrien. Phillip Christian Ulrich, analytiker ved Kongressen.com, er i studiet og kaster lys over sagen. 

Værter: Ida Herskind & Knud Brix