24syv Morgen

21. december 2018 - kl. A-kassedirektør f

Akademikernes A-kasse har via Løkkefonden købt sig direkte adgang til Løkke og Venstre i strid med statsminister Lars Løkke Rasmussens hidtige forklaringer. Vi taler med Lars Nørgaard Pedersen, undersøgende journalist på Berlingske, der har været med til at oprulle sagen.

Her til morgen skal vi høre fra Danmarks nok mest julede vej: Fredensgade i Hinnerup lidt uden for Aarhus. Plejehjemsbeboere bliver kørt dertil i busser, som kører dem op og ned ad gaden igen og igen, sådan at de kan nyde julepynten. Radio24syvs reporter Anette Solgaard har talt med lokale i Hinnerup.

Udlændinge, der afventer svar om asyl eller skal udvises, og som mistænkes for at være radikaliseret, skal fængsles. Det foreslår Dansk Folkeparti. Vi taler med Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth.

Christian Puglisi, kok og indehaver af flere restauranter i København, har sat sig et mål: Han vil bage den perfekte panettone, en traditionel italiensk julekage. Puglisi har brugt hele december på det, men det er endnu ikke lykkedes. Vi har Puglisi i studiet til en snak om panettone.

Tre mænd blev i går formiddags pågrebet i en bus for drabene på de to kvinder, danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland. Tre af de fire anholdte personer sværger troskab til terrorbevægelsen Islamisk Stat i en video. Vi taler med Jeppe Krogager, TV2-journalist, som opholder sig i Marokko netop nu.

Radio24syv hylder her til morgen vintersolhvervet med det nystartede vikingeband, Gjaldulei. Bandet er i studiet til en snak om netop vintersolhverv og præsenterer også dets musik. 

Værter: Ida Herskind & Knud Brix