24syv Morgen

3. januar 2019 - kl. Togtrafikken over

Togtrafikken over Storebælt forventes tidligst at køre igen kl. 10 i dag. Broen har været lukket på grund af den voldsomste togulykke i dag i over 30 år. Om knap en time (klokken 8) holder politiet pressemøde om seneste nyt i sagen - en sag, vi følger tæt her på kanalen, for hvordan kunne det ske? Sofie Rye, reporter på Radio24syv, har seneste nyt om ulykken.

Vi taler meget om fake news for tiden, men for allerede 1000 år siden brugte englænderne noget, der ligner fake news, til at sætte danske vikinger i et dårligt lys. Munke, herremænd og andre englændere begyndte nemlig i vikingetidens England at sprede fake news om danske vikinger. Vi taler med Mads Ravn, forskningschef og museumsinspektør på Vejle Museum, om munke og fake news.

Taiwan tilhører Kina. Det slog den kinesiske præsident, Xi Jinping, i går fast i en tale. Præsidenten vil sikre en genforening mellem Taiwan og Kina, der ellers formelt har været adskilt i to styrer siden 1949. I samme tale advares imod alle tiltag, der støtter Taiwans uafhængighed. Vi taler med adjunkt ved Forsvarsakademiet, Camilla Nørup Sørensen.

I går aftes og i nat har Havarikommissionen og DSB haft gang i et større oprydningsarbejde efter gårsdagens voldsomme togulykke på Storebæltsbroen, hvor otte personer mistede livet. Vi taler med Tony Bispeskov, informationschef i DSB, og hører seneste nyt.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet var orienteret om hovedkonklusionerne i Klimarådets kritiske rapport, før regeringen valgte at udskifte rådets nu forhenværende formand, Peter Birch Sørensen. Minister Lars Christian Lilleholt har tidligere udtalt, at beslutningen blev taget, inden ministeriet modtog rapporten. Det skriver Information. Vi har Martin Bahn, journalist på Information, i studiet. 

Værter: Ida Herskind & Knud Brix

Andre udsendelser