24syv Morgen

3. januar 2019 - kl. Pressemøde om tog

Seks døde, 16 sårede. Den værste togulykke i 30 år ramte i går Danmark, da et IC4-tog med 131 passagerer og tre DSB-medarbejdere på vej fra Fyn over storebæltsbroen blev ramt af genstande fra et modkørende godstog. Vi hører seneste nyt fra politiets pressemøde og fra Radio24syvs reporter, Sofie Rye.

Streaminggiganten Netflix har fjernet en episode af satireshowet Patriot Act med Hasan Minha. Det sker på direkte opfordring fra kongedømmet Saudi-Arabien. Det skriver den amerikanske avis The Financial Times. Fannie Agerschou, cand. mag. i Mellemøst-studier ved Københavns Universitet, kaster lys over sagen.

I statsministerens nytårstale talte han meget om både klimaet, EU og menneskerettighederne og pointerede også, at de fleste udlændinge i Danmark klarer sig rigtig godt, mens det såkaldte paradigmeskifte ikke bliver nævnt med et ord. Kenneth Kristensen Berth, EU-ordfører for DF, har kritiseret nytårstalen på Facebook. Vi spørger ham, hvad problemet med talen er.

"En voldsom ulykke har ramt et lyntog på Storebæltsbroen. Ifølge DSB har seks mennesker mistet livet (...) Læserbilleder fra ulykke og vejr kan sendes på sms/mms eller skriv mail til 1224@eb.dk" Det skriver Ekstra Bladet i går efter den voldsomme togulykke. Men hvorfor skriver Ekstra Bladet det? Vi spørger Karen Bro, chefredaktør på Ekstra Bladet.

I går var der stormflod på den fynske nordkyst på kyststrækningen fra Bogense til Kerteminde inklusiv Odense Fjord. DMI havde på forhånd hævet varslingen til "meget farligt vejr", der er det mest alvorlige varsel, som DMI kan udsende. Reporter Viktor Reddersen har talt med en lokal fisker, Ulrik Kølle Hansen, for at få en rapport om stormfloden. 

Værter: Ida Herskind & Knud Brix

Andre udsendelser