24syv Morgen

4. januar 2019 - kl. DF vil undersøge

Dansk Folkeparti vil endnu engang have undersøgt muligheden for at forbyde den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir. Det siger partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til Berlingske. Radio24syv ringede til Peter Kofod Poulsen for at høre, hvilke konkrete nye oplysninger, som Berlingske har lagt frem, der fik ham til at kræve en ny undersøgelse af, om man kan forbyde organisationen. 

En undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse viser, at der for første gang i 20 år er sket en stigning i antallet af rygere. Trods rygeforbud og årelange milliondyre kampagner stiger antallet af rygere altså nu. Det får De Konservative til at foreslå, at prisen på en pakke cigaretter skal hæves til 60 kroner fra cirka 40 kroner i dag. Med os i studiet er Erik Lund, sundhedsordfører for De Konservative.

Det første retsmøde med 11 mistænkte i sagen om den dræbte journalist Jamal Khashoggi fandt sted i går torsdag. Saudi-Arabiens anklagemyndighed kræver dødsstraf til fem af de mænd, som står anklaget for at have deltaget i drabet på journalist Jamal Khashoggi. Det skriver saudiarabiske medier. Med på en telefon er Fannie Agerschou fra Københavns Universitet, der kommenterer udviklingen i sagen.

Nordkoreas ambassadør i Italien, Jo Song-gil, har været forsvundet siden november, hvor hans embedsperiode sluttede. Det beretter Sydkoreas spionagentur. Samtidig er der rygter om, at ambassadøren har søgt asyl i et vesteuropæisk land, skriver BBC. Liselotte Odgaard, forsker ved Det Udenrigspolitiske Selskab, er i studiet og kaster lys over sagen.

Medier og iagttagere har på forhånd betegnet USA's nye kongres, den 116. af sin slags, som "historisk." Grunden er, at kongressen aldrig før har været så mangfoldig. Søren Dal Rasmussen, journalist på Kongressen.com, er med på en telefon fra Washington DC og kommenterer den nye kongres. 

Værter: Anna Ingrisch & Knud Brix

Andre udsendelser