24syv Morgen

10. januar 2019 - kl. Hustru til norsk m

Norske Anne-Elisabeth Hagen har været forsvundet siden den 31. oktober 2017, hvor hun blev kidnappet. Det har norske medier netop offentliggjort. Kvinden er gift med rigmanden Tom Hagen, der er den 172. rigeste person i Norge. Sikkerhedsrådgiver og tidligere efterforsker på Rigspolitiets rejsehold, Jan Jarlbæk, fortæller om brevet, som kidnapperne havde efterladt, og om chancerne for at finde hende i live.

”Jeg vil påstå, at den brede opfattelse af EU-bureaukratiet er lidt skæv. Der er i praksis tale om en administration, der i størrelse kan sammenlignes med Aarhus Kommune.” Sådan udtalte Venstres medlem af EU-parlamentet, Morten Løkkegaard, i søndagens Berlingske. Men hvordan kan EUs centrale administration på 37.000 ansatte, hovedsageligt jurister, økonomer og tolke, sammenlignes med Aarhus Kommune, der tæller 21.600 fuldtidsansatte, primært pædagoger, SOSU-assistenter, socialrådgivere og lærere? Det ringer vi til Morten Løkkegaard og spørger ham om.

Taxaselskabet Dantaxi har fundet på en fed fidus. De har oprettet 306 iværksætterselskaber for at vinde lodtrækningen om flest taxitilladelser, og det har givet pote. De har fået over 20 procent af tilladelserne ved den seneste lodtrækning, viser en gennemgang, Radio24syv har lavet. Fidusen er lykkedes grundet et hul i den nye taxilov, men er det i sidste ende også umoralsk opførsel? Det taler vi med direktør i Dantaxi, Carsten Aastrup, om.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl

Andre udsendelser