24syv Morgen

10. januar 2019 - kl. Ny formand i Akade

Whistebloweren, der afslørede pamperiet i Akademikernes A-kasse, vil fremlægge sin fratrædelsesaftale og fortælle alt – men kun hvis hans tidligere arbejdsgiver siger god for det. Der er nemlig en tavshedsklausul i fratrædelsesaftalen. A-kassens nye formand, Thomas Damkjær Petersen, nægter dog at lægge aftalen frem for offentligheden.

En australsk håndboldspiller, der tidligere spillede på herrelandsholdet, har skiftet køn til kvinde, og skal senere i år derfor spille for det australske kvindelandshold ved VM. Men er det rimeligt? Og hvad vægter højest – retten til at vælge sit køn eller fairness i sporten? Joachim B. Olsen er med os i studiet, og han mener, at det skævvrider konkurrencen, hvis en transkønnet kvinde får lov at spille på kvindelandsholdet.

Færgen til øen Lindholm skal sejle flere gange dagligt for at leve op til menneskerettighederne. Det viser et nyt notat, som Berlingske har fået fat i. Tidligere har Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg dog sagt, at færgen til øen skal sejle så lidt som muligt. Vi spørger folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Christian Langballe, hvordan han forholder sig til dette nye notat.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl

Andre udsendelser