24syv Morgen

11. januar 2019 - kl. Dansk Folkepartis

Når Lindholm, den kommende ø til udvisningsdømte udlændinge, bliver til virkelighed, så får de kriminelle udlændinge ret til flere daglige færgeafgange, økonomisk bidrag til færgebilletterne og at kunne forlade øen i længere perioder. Det står i et regeringsnotat, som Berlingske har fået indsigt i. Men hvordan skulle Lindholm være, hvis det udelukkende var op til Dansk Folkeparti? Det spørger vi Kenneth Kristensen Berth om.

En 24-årig mand fra Cameroun er blevet fundet død i flygtninge- og migrantlejren Moria på den græske ø Lesbos i tirsdags. Det bekræfter Læger uden Grænser. Årsagen til døden bliver nu undersøgt, men det er bemærkelsesværdigt, at dødsfaldet kommer samtidig med, at det sner og er koldt i området. Sagen trækker overskrifter, fordi forholdene for flygtningene og migranterne er blevet kritiseret flere gange. Amanda Godballe, der er jordemoder og tidligere udsendt til øen af Læger uden Grænser, fortæller om forholdene i lejren.

Otte niendeklasseelever på Sofiendalskolen i Haslev er blevet smittet med den farlige sygdom lungetuberkulose – en sygdom, som man tidligere døde af i stort antal. Det erfarer Sjællandske Medier. Vi taler med skoleleder på Sofiendalskolen, Mette Løvbjerg, om elevernes tilstand.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl

Andre udsendelser