Datolinjen

15. januar 2019

I morgen skal det britiske parlament stemme om premierminister Theresa Mays brexitaftale. I dag håbede May at kunne samle de sidste nødvendige stemmer efter offentliggørelsen af et brev fra EU-præsident Donald Tusk og Europa-Kommissionens formand Jean Claude Juncker. Her bekræfter de nemlig, at de vil arbejde intenst på at forhindre, at den i Storbritannien så forhadte aftale for Nordirland aldrig kommer i brug. Vi taler med Ole Helmersen, lektor ved CBS.

I weekenden så det ud til, at Sverige endelig efter 126 dage ville få en ny regering. I den nye regering ville socialdemokraten Stefan Löfven blive på posten som statsminister, og det andet parti i regeringen skulle være Miljøpartiet. Noget overraskende støttede Centerpartiet og De Liberale den regeringskonstellation – på trods af begge partier ligger i den borgerlige blok. Vi taler med Lars Hovbakke Sørensen, adjunkt på Professionshøjskolen Absalon og ekspert i nordisk politik.

Canada fik i weekenden understreget sit brand som humanitær supermagt. Den 18-årige saudiarabiske kvinde Rahaf al-Qunun, som var flygtet fra sin familie, ankom lørdag til Toronto i Canada, hvor hun har fået asyl. Her blev hun modtaget af landets udenrigsminister, Chrystia Freeland. Vi taler med Mark Ølholm Eaton, PhD, adjungeret professor på Århus Universitet, leder af center for canadiske studier.

Andre udsendelser