Datolinjen

18. januar 2019

Vi starter i det syd afrikanske land, Zimbabwe, hvor flere personer har mistet livet i voldsomme demonstrationer, som har stået på i landet de sidste 3 dage. Protesterne startede i søndags efter Zimbabwes præsident, Emmerson Mnangawa, mere end fordoblede priserne på benzin og diesel. Og nu har befolkningen fået nok - den nye præsident har ganske enkelt ikke leveret siden han kom til maget i november 2017.

Den tyske efterretningstjeneste, Bundesamt für Verfassungsschutz, har sat en undersøgelse i gang, der skal slå fast, om man skal overvåge partiet Alternative für Deutschland. Efterretningstjenesten overvåger i forvejen partiets ungdomsafdeling, men nu vil de altså undersøge om AfD også skal overvåges på landsplan - helt op til øverste niveau. Det skriver den tyske avis "Der Spiegel". Vi taler med Erik Jensen, Politikens korrespondent i Berlin.

Ulan Bator, verdens koldeste hovedstad - hvor himlen er grå af forurening. Om vinteren bliver det ned til minus 40 grader, så der skal fyres godt op i brændeovnen for at holde varmen. Man fyrer med kul, som skaber forureningen. Hvis der ikke er råd til kul, brænder folk skrald eller bildæk af i ovnene Når det er værst, kan man ikke se bjergene i horisonten. Børn i byen bliver syge og mange bliver indlagt med luftvejssygdomme. Vi taler med to journalister, som har besøgt byen og oplevet forureningen på egen krop.

 

Zimbabwes befolkning har fået nok, den tyske efterretningstjeneste vil overvåge AfD & luften er giftig i Mongoliets hovedstad

Andre udsendelser