24syv Morgen

22. januar 2019 - kl. Taliban har dræbt

Oprørsbevægelsen Taliban har angrebet en militærbase i den østlige del af Afghanistan, hvor 126 er blevet dræbt. Angrebet fandt sted i går, og dødstallet er sidenhen blevet opjusteret flere gange. Vi taler med Hans Peter Michaelsen, militæranalytiker ved Center for Militære Studier, som har været udsendt til Afghanistan så sent som i 2017. 

Nordea er blevet ramt af endnu en skandalesag. Denne gang har Finans.dk afdækket, hvordan Nordea har spillet en langt mere aktiv rolle i at hjælpe kunder med skatteunddragelse i forbindelse med Panama-Papers, end banken tidligere har givet udtryk for. Med os i studiet har vi Finans.dk's debatredaktør, Magnus Barsøe.

I dag begynder World Economic Forums årlige økonomikonference, hvor verdenseliten er samlet. 3.000 politikere, organisationer, statsledere, kultur-personligheder og erhvervsledere er troppet op. Pernille Enggaard, vært på Millionærklubben her på kanalen, er med på linje fra Davos i Schweiz, hvor topmødet afholdes.

Socialdemokraternes formand, Stefan Löfven, har præsenteret sin nye regering, 134 dage efter svenskerne gik til valg. Det skete fra talerstolen i det svenske parlament, Rigsdagen, hvor Löfven i går fremlagde regeringsgrundlaget. Med til at gøre os klogere på den politiske situation i Sverige er Drude Dahlerup, professor i statskundskab ved Stockholms Universitet.

Ærlige studerende vil arbejde i den offentlige sektor, og uærlige studerende vil have job i den private sektor. Det er konklusionen nyt dansk studie, skriver Information. Nikolaj Arpe Hamon, adjunkt på Økonomisk Institut ved Københavns Universitet og en af de fire forskere bag undersøgelsen, er i studiet og kaster lys over forskningsresultaterne.

Luk Forældreintra og drop den kommende afløser Aula. Sådan lyder anbefalingen fra regeringens stresspanel i dag. Det skriver Politiken. Vi taler med Anette Prehn, formand for Stresspanelet. 

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl