24syv Morgen

22. januar 2019 - kl. Cepos: Ulighedsrap

De 26 rigeste i verden ejer det samme, som jordens fattigste halvdel gør. Det viser nye tal fra Oxfam Ibis. Kristian Weise, der er kommende generalsekretær i Oxfam Ibis siger til Radio24syv, at "uligheden bliver ved med at vokse. Milliardærerne bliver rigere, og de fattigste bliver fattigere." Cheføkonom ved tænketanken Cepos, Mads Lundby, er uenig i den udlægning. 

Danmark blev lænset for 12,7 milliarder kroner i skandalen om udbytteskat, men der ingen, der vil udtale sig. Nye oplysninger, som Politiken og DR, og altså ikke myndighederne selv, har fremlagt, viser, at SKAT blev advaret meget konkret om, at nogle svindlere var i gang med at røve den danske skattekasse. Men myndighederne vil ikke udtale sig om, hvem der vidste hvad hvornår.

Den historiske retssag mod banden LTF kører stadig. I går begyndte sagen i Københavns Byret mod to mænd på 19 og 23 år, der er tiltalt for drab og drabsforsøg. De er tiltalt efter den særlige bandeparagraf, der giver mulighed for at forhøje straffen med op til det dobbelte. Dan Bjerregaard, kriminalreporter hos Ekstra Bladet, gør os klogere på sagen. 

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl

Andre udsendelser