Cordua & Steno

22. december 2011

I første time får vi besøg af LO’s formand Harald Børsting til en snak med os og lytterne om en række emner. LO er udfordret i disse år. Medlemmerne siver fra LO’s medlemsforbund og hvad er LO’s rolle i fremtiden? Overenskomstforhandlingerne i foråret lover heller ikke ligefrem guld til medlemmerne midt i en krisetid, hvor jobs flytter ud af Danmark.

I første halvdel af 2. time får vi i anledningen af Nordkoreas ”kære leder” Kim Jong-Ils pludselige død besøg af kanalchef Mads Brügger, der tidligere har besøgt Nordkorea med sin kommunistiske teatertrup. Med i studiet er også tidligere folketingsmedlem for SF Pelle Voigt, der besøgte landet i begyndelsen af firserne og medlem af Københavns Borgerrepræsentation (LA), Lars Dueholm, der for relativt nylig holdt ferie i landet.

I den sidste halve time får vi besøg af den dansk-tjekkiske filmfotograf Marek Bican, der sammen med os og lytterne vil reflektere over Tjekkiets netop afdøde tidligere præsident Vaclavs Havel betydning for ham selv, hans landsmænd og det ny Europa.

Og endelig hører vi gerne om endnu flere kreative forslag fra lytterne om offentlige besparelser. Vi udlodder en nytårskurv. Jarl Cordua og Torben Steno

Andre udsendelser