24syv Morgen

29. januar 2019 - kl. Spektakulær sag m

Sagen om den tidligere narkobetjent Eirik Jensen fylder utrolig meget i Norge lige nu og bliver omtalt som den mest alvorlige sag mod en norsk politibetjent nogensinde. Han anklages for korruption og for at have samarbejdet med kriminelle om narkosmugling for millioner af kroner. Men sagens fagdommere er uenige, og nu skal sagen gå om. Journalist bosat i Norge, Ulla Kusnitzoff, tager os igennem sagen.

I denne uge portrætterer vi nogle af de 19 prædikanter, der er endt på den meget omdiskuterede og kritiserede Sanktionsliste, og som derfor har fået indrejseforbud ikke bare i Danmark, men i alle 26 Schengen-lande. I dag taler vi med Muhammed Alshareef, som slet ikke kendte noget til indrejseforbuddet i næsten hele EU – og som kommer med en uforbeholden undskyldning, for noget han tidligere har sagt.

I sidste måned fortalte vi, at Danmarks største taxaselskab, Dantaxi, er blevet købt af en multinational kapitalfond, som ligger i skattely. Den nye taxalov har nemlig åbnet op for, at udenlandske virksomheder kan drive taxa i Danmark, hvor det tidligere var sammenslutninger af vognmænd. Men vil flere danske taxiselskaber nu følge trop og sælge til kapitalfonde? Vi spørger bestyrelsesformand i Taxa 4x35, Palle Christensen, om de er til salg.

Værter: Ida Herskind & Knud Brix

Andre udsendelser