24syv Morgen

7. februar 2019 - kl. Den hemmelige fors

Det er de to forskere Anders Wivel og Rasmus Mariager fra Københavns Universitet, der har fået al opmærksomheden de sidste par dage, fordi de er hovedforfattere til den store udredning om bl.a. den danske krigsindsats i Irak i 2003. Medforfatter til udredningen er lektor på Saxo-instituttet på Københavns Universitet og hedder Regin Schmidt. Vi spørger, om han mener at regeringen løj.

Aarhus og Østjylland er blevet det nye "Sillicon Valley for Food". Det kaldte Aarhus kommune og Visitaarhus landsdelen i deres ansøgning, da de skulle trække uddelings-ceremonien for de eftertragtede Michelinstjerner i byen. Vores kollega, Rasmus Svaneholm, har ringet rundt til Sillicon Lyngby, Sillicon Viborg og Sillicon Herning for at høre om deres nye navne. 

Københavns Byret har taget hul på den historiske sag om, hvorvidt banden Loyal To Familia (LTF), kan forbydes. Nu skal det afgøres, om man med grundloven i hånden kan opløse banden, og det spørgsmål skal en dommer og to domsmænd i Københavns Byret tage stilling til. Kriminalreporter for Ekstra Bladet, Dan Bjerregaard, fortæller om sagen. 

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl