Cordua & Steno - sammendrag

22. februar 2019

Hvordan opretholder vi respekten for demokrati og folkestyre? Gøres det bedst ved at acceptere en notorisk seriebedrager som Klaus Riskær Pedersen som lovgiver eller ved at opretholde en vis standard for folketingsmedlemmer? Folketingskandidat for de konservative på Frederiksberg Nikolaj Bøgh vil stemme nej til at ugens meget omtalte partileder kan blive medlem af folketinget, hvis vælgerne stemmer ham ind. Den mulighed åbner Grundlovens §30 op for. Ekstra Bladets opinionsredaktør Mads Kastrup er heller ingen fan, men mener, at det alene er vælgerne og ikke Grundlovens bestemmelse, der skal afgøre, hvem der skal sidde i folketinget. Vi tager debatten.

Tidligere IS-krigere sidder fængslet i syriske fængsler, og de vil gerne hjem. Trump beder Vestens lande om at tage deres egne statsborgere hjem, hvor myndighederne kan stilles for retten og straffet. De konservative Naser Khader synes, det er en dårlig idé, mens de radikales Martin Lidegaard bl.a. mener, at vi ikke har andet valg. Debat i studiet.

Kaos i britisk politik tager til. Først forlod otte underhusmedlemmer af Labour partiet på grund af den stærkt venstreorienterede partileder Jeremy Corbyn og hans politiske kurs, som nogle kritikere endog mener er antisemitisk. Onsdag fulgte tre kvindelige medlemmer af Underhuset fra de konservative, hvilket gør Theresa Mays flertal endnu mere spinkelt. Dramaet om Brexitkrisen fortsætter og Berlingskes Poul Høi er med fra England med det sidste.