24syv Morgen

28. februar 2019 - kl. Formand for KU: Vi

De seneste dage er en række anonyme kvinder fra Liberal Alliances Ungdom (LAU) stået frem med fortællinger om voldtægt og seksuelle krænkelser. Spørgsmålet er, om seksuelle krænkelser i det ungdomspolitiske miljø er begrænset til LAU? Ifølge Pernille Birch, der er medlem af Konservativ Ungdom, har der også i dette ungdomsparti været lignende hændelser. Med i studiet er Anders Storgaard, formand for Konservativ Ungdom, der svarer på spørgsmål, og som forholder sig til Pernille Birchs anklager. 

Udlændingestyrelsen vil nu undersøge, om de kan sende syriske flygtninge hjem. Det sker, efter Flygtningenævnet i går slog fast, at de generelle forhold i dele af Syrien havde ændret sig. Vi taler med Anders Dorph, vicedirektør i Udlændingestyrelsen.

Alternativet har altid været imod at nedlægge regionerne. Alligevel er partiet stadig med i forhandlingerne om regeringens sundhedsreform, der netop vil nedlægge regionerne. Hvis partiet ender med at lave en aftale med blå blok, så vil reformen overleve et valg og et skift på statsministerposten. Grunden til, at Alternativet forhandler videre om regionernes nedlæggelse er, at de måske kan få regionerne erstattet af såkaldte "borgerråd." Man hvad er det? Vi spørger Pernille Schnoor, sundhedsordfører for Alternativet:

Tilbage i maj blev en 43-årig kvinde og hendes 9-årige datter udsat for et groft overfald, mens de lå og sov. Der har indtil videre været navneforbud i sagen. Men nu er det kommet frem, at den tiltalte er byrådsmedlem i Greve kommune og formand for kommunens Skole- og Børneudvalg, René Kauland. Med på en telefon er John Catre Nielsen, anklager i sagen mod René Kauland, der kaster lys over sagen. 

Værter: Ida Herskind & Knud Brix

Andre udsendelser