24syv Morgen

6. marts 2019 - kl. LTF'ere idømt 917

Medlemmer af banden Loyal To Familia er blevet idømt 917 års ubetinget fængsel tilsammen. Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet, som er lavet i foråret 2018, erfarer Radio24syv. Med i studiet til at kaste lys over sagen er Dan Bjerregaard, retsreporter på Radio24syv. 

Den sydafrikanske pastor Lukau har vækket en død til live. 'Miraklet' blev fanget på film og gik hurtigt viralt på de sociale medier. Men Luaku, der har tusinder af følgere online, er nu blevet anklaget af andre pastorer for svindel og humbug. En af dem er pastor Mboro, som har udfordret Lukau til at genoplive tidligere præsident Nelson Mandela. Karen Lauterbach, lektor ved Center for Afrika Studier på Københavns Universitet, er i studiet og gør os klogere på de afrikanske mirakelpastorer.

Anne Dalum har fået inddraget sit pas af Københavns Politi, dagen inden hun skulle være rejst til det nordlige Syrien for at tilslutte sig et genopbygningsprojekt. Hun fandt ud af, at det var hendes far, der havde kontaktet PET, fordi han var bekymret for hendes rejseplaner. Med i studiet er Anne Dalum, som fortæller sin historie.

Socialdemokratiet melder sig nu klar til at se på, om man skal ændre de regler for sygeorlov, som Folketingets medlemmer er omfattet af. Det sker i kølvandet på sagen om Venstres Jakob Engel-Schmidt, der har optjent ret til eftervederlag, selv om han ikke har siddet i Folketinget siden efteråret 2017, hvor Ekstra Bladet afslørede, at han var blevet taget for narkokørsel. Radio24syvs Brian Weichardt har talt med Henrik Dam Kristensen (S), der medlem af præsidiet, og spurgt ham, om han vil ændre reglerne.

En ny undersøgelse fra interesseorganisationen Det Økologisk Råd viser, at indeklimaet i mange af landets daginstitutioner indeholder hormonforstyrrende stoffer. I samtlige af de 20 daginstitutioner, der blev undersøgt, fandt man hormonforstyrrende, kemiske stoffer i støvet på institutionerne. Stoffer, som normalt er forbudt i legetøj. Vi taler med Lone Mikkelsen, seniorrådgiver i Det Økologiske Råd. 

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl

Andre udsendelser