24syv Morgen

6. marts 2019 - kl. Far og søn køber

Fawas al-Alouisi og Julian al-Alouisi er far og søn og har sammen startet et projekt, hvor de en gang om måneden køber de bagerste 11 sider af lokalavisen NørrebroLiv, Herigennem udgiver de så at sige deres egen avis. Men på arabisk. I sidste uge udkom første udgave af ’Panorama Danmark’, som avisen hedder. Med i studiet er både Fawas og Julian. 

Den kinesiske nummer to, Li Keqiang, advarer i en tale i den kinesiske folkekongres om, at kina står foran en 'hård kamp'. Økonomien vokser ikke som forventet, og derfor vil Li Keqiang lette skatten for firmaer med næsten 300 milliarder dollars. Allan Von Mehren, chefanalytiker i Danske Bank, gør os klogere på sagen.

SF og Dansk Folkeparti vil gøre op med svingdøren mellem finanstilsynet og topjobs i finanssektoren. Det var nemlig, præcis hvad Julie Galbo gjorde, da hun i 2014 skiftede job fra en post som vicedirektør i finanstilsynet med ansvar for hvidvask til et job i Nordea som global risikochef. Nordea er nu involveret i en potentiel hvidvask-sag med mistænkelige overførsler på fem milliarder kroner. Med på en telefon er Lisbeth Bech Poulsen, finansordfører for SF. 

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl