Rushys Roulette

3. april 2019

Hør de gode argumenter for og imod at fratage børn deres ret til dansk statsborgerskab, hvis deres forældrer med dansk statsborgerskab tager ud som fremmedkrigere til f. eks Syrien.
Regeringen har argumenterne for og seniorforsker Eva Ersbøl fra Institut for Menneskerettigheder har de andre. Panelet består af Khaterah Parwani, debattør og talskvinde for Exitcirklen, Henrik Dahl, MF (LA) og Pernille Sørensen, manuskriptforfatter, hvor står de?
Amina Hassan er tidl. tosprogslærer, men selv om hun gerne vil arbejde, kan hun ikke få et job. Der findes mange kvinder som Amina, de er resultatet af et system, der holder kvinderne ude af arbejdsmarkedet viser et forskningsprojekt som forskningschef Charlotte Liebak Hansen, står bag.
Er det lovligt at fyre en lærer, der ikke vil danse om juletræet? Det har Ligebehandlingsnævnet set på, i forhold til en kvindelig lærer, der er medlem af Jehovas Vidner. Er hendes religionsfrihed krænket?
Filminstruktør Omar Shargawi er gæst. Han er aktuel med dokumentaren "Western Arabs". Gennem 12 år har han dokumenteret sit forhold til sin far. Omars intention var at ville forstå faren og hans sjæl bedre, men i stedet fik han sat et spejl op for sig selv og lært at han ikke skal skyde skylden på alle andre, men at tage ansvar for sit eget liv og handlinger.