Cordua & Steno - sammendrag

26. april 2019

Klodens voksende befolkning er det suverænt største klimaproblem, mener flere klima- og miljøeksperter, der foreslår at indføre étbarns-politik i lande med rigtig mange unge for at komme udfordringen til livs. Blandt dem er klimaforsker professor Eigil Kaas, der mener, at overbefolkning er det største klimaproblem. MF for LA Joachim B Olsen mener, at idéen om, at vi skal tage totalitære virkemidler i brug for at løse klimakrisen, simpelthen er noget sludder. Debat i studiet.

En forretningsmæssig succesfuld pølsevogn i Brønshøj lukker nu. Ifølge indehaveren sker det udelukkende fordi antageligt muslimske "indvandrerdrenge" igennem længere tid har chikaneret indehaveren med snotklatter, kanonslag og trusler alene på grund af, at hun sælger svinekød. Det lokale politi har ifølge indehaveren ikke foretaget sig noget i sagen. DFs gruppeformand Peter Skaarup er gået ind i sagen og kræver en forklaring fra justitsministeren. Hvad skal vi gøre for at komme problemet til livs, hvis der er et problem? Debat mellem Skaarup og det radikale medlem af Københavns Borgerrepræsentation og folketingskandidat i Horsens Karen Melchior.

Søndag er der valg i Spanien. Det socialdemokratiske regeringsparti PSOE står til fremgang, men opmærksomheden er på det nye fremadstormende nationalistiske højrefløjsparti VOX, der er EU-skeptisk, vil bevare Spaniens enhed og vil bevare tyrefægtning. Vi får professor fra Romansk Institut, Københavns Universitet Morten Heiberg i studiet for en analyse.