Rushys Roulette

5. juni 2019

Hvad er det for religiøse stridigheder, der er brudt ud mellem to pakistansk-fødte kandidater for Alternativ? Virker det, når Venstre forsøger sig med "udlændinge-kortet" i valgkampens slutspurt? Saman Atter Motlagh, filosof og psykolog udgør dagens panel sammen med Niels Jespersen, forfatter og debattør.

Kan man sanktionere folk til at tale bedre dansk? Nej mener Mai-Britt Haugaard Jeppesen, lederen af Bydelsmødrenes Landsorganisation, forslaget vil ramme kvinderne mest og gøre dem fattigere. Er panelet enig? 30 mia, 33 mia eller 36 mia. tallene om indvandringens pris fyger rundt. Men hvad er det rigtige tal og hvordan gør man det op? Det ved Hjarn Von Zernichow Borberg, ekst. lektor og forfatter, som også kigger på om somalierne virkelig er så kriminelle, som man kan læse i BT?

Hvordan skaber man sammenhængskraft mellem grupper, der ikke deler fælles værdier? Og hvad gør det ved et samfund, at borgerne ikke opfatter sig som en del af fællesskabet? Det er nogle af spørgsmålene, som professor, islamolog mm. Garbi Schmidt forsøger at besvare i en ny bog om sammenhængskraft. Panelet diskuterer: Er det en fordel for sammenhængskraften, at kulturelt forskellige borgere bor side om side? Og er Nørrebro mere specifikt er godt eksempel på dette? Sidst i timen får vi besøg af Asma Aden, studerende. Hun er bekymret for, hvad der vil ske, hvis minoritetsfolk vælger sofaen frem for stemmeretten.