Rushys Roulette

12. juni 2019

Vi samler op på valget med ekst. lektor og forfatter Hjarn Zernichow Borberg, der afkoder tallene for de etniske minoriteternes valgdeltagelse ved de sidste tre valg. Valgresultatet tyder dog på, at de kom op af sofaen og stemte i hobetal for første gang. Det gavnede bl.a. de Radikale, der fordoblede deres mandater netop i de udsatte boligområder. Havde partiet lagt en særlig strategi for at få fat i de stemmer? Det ved Sofie Carsten Nielsen, næstformand i de Radikales folketingsgruppe.
Da valget blev udskrevet, ville Imam Waseem Hussain ikke opfordre folk til at stemme. Han regnede ikke med, at noget ville ændre sig. Har han ændret holdning?

Mens nogen jubler over mobiliseringen af stemmerne blandt de etniske minoritetsgrupper, vækker det bekymring hos bl.a. præsten Sørine Godtfredsen. Hun mener det øger polariseringen? Hvad mener dagens panel, bestående af Amer Ramzan, CEO Promentum og nyvalgte FT-medlem for V, Bertel Haarder, om det? Sidst i timen diskuterer vi betydning af Dannebrog. Er det et samlende eller et ekskluderende nationalistisk symbol?