Cordua & Steno - sammendrag

28. juni 2019

I Prag demonstrerede 250.000 forleden i protest imod premierminister, milliardær og tidligere forretningsmand Andrej Babis, som for tiden undersøges for svindel og magtmisbrug. Demonstranterne krævede at han træder tilbage, hvilket ikke er sket, da Babis bedyrer sin uskyld. Vi har nu en telefon igennem til Ota Tiefenböck fra Prag. Babis har før alt dette fyret justitsministeren efter at anklagemyndigheden var nået frem til at der skulle rejses sag mod ham. Har demonstranterne ret i at retsstaten i Tjekkiet er i fare? Lyt med nu.

MF(LA) Henrik Dahl er i en artikel i tidsskriftet Ræson meget kritisk overfor Syddansk Universitets (SDU) beslutning om at gøre FNs verdensmål til omdrejningspunkt universitet. Der er imidlertid tale om overflødig og unødig politiseren af universitets virke, mener Dahl. Selv er SDU stærkt begejstret for deres beslutning. Dahl er i studiet om lidt for at uddybe sin kritik.

Sæsonens sidste programpunkt er traditionen tro uddelingen af Årets sommerfidusbamse til en dansk politiker, der har gjort det ekstraordinært godt i den forløbne politiske sæson. I år tilfalder forpligtelsen - og æren - for uddelingen af sommerfidusbamsen Altingets politiske analytiker Erik Holstein. Lyt med nu. Det er lige om lidt.