Datolinjen

4. juli 2019

FN kæver en uvildig undersøgelse af luftangrebet på en migrantlejr i Libyens hovedstad Tripoli i tirsdags. Ifølge FN blev 53 mennesker dræbt og 130 såret, da et flyangreb ramte en hangar, der husede 120 migranter. Inden da havde et andet flyangreb ramt en tom garage. Vi taler med Hans Lucht, seniorforsker på DIIS.

Personer der rejser ind i regionen fra Kirgisistan ved grænsovergangen Irkestham bliver bedt om at låse deres smart phones op om aflevere dem. Appen henter email, sms'er og kontakter ud af telefonerne og kan også bruges til at spore telefonens færden. I studiet kommer Casper Wichmann, cand. mag. i Kinastudier og koordinator i tænketanken ThinkChina.

På Sicilien udspiller sig i disse dage et retsligt drama om Italiens forhold og ansvar overfor nødstedte migranter i Middelhavet. Det kommer i kølvandet af, at den 31-årige tyske kaptajn Carola Rackete i weekenden bragte 40 nødstedte migranter til Lampedusa og blev anholdt for det. Vi taler med Martin Bjørch, freelancejournalist i Milano.