Datolinjen

13. august 2019

En handelsaftale mellem USA og Storbritannien har ingen gang på jord, hvis Brexit-processen skaber en hård grænse mellem Irland og Nordirland.

 

Det siger en række amerikanske kongresmedlemmer med Nancy Pelosi i spidsen.

 

Den amerikanske nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton er ellers i London i dag, hvor han blandt andet mødes med den britiske minister for handel med udlandet, Liz Truss i London.

 

Og der er ikke tale om, at Pelosi overvurderer sine evner. Den irske lobby har nemlig stor indlfydelse i amerikansk politik. Vi taler med Derek Beach, professor i statskundskab på Aarhus Universitet.

 

Vi skal til Hong Kong, hvor demonstrationerne fortsætter.

 

 

Tusindevis af demonstranter har således igen i dag samlet sig i Hong Kongs lufthavn.

 

Og for anden dag i træk har lufthavnen måtte aflyse flyafgange.

 

 

De her demonstrationer i Hong Kong, som har stået på i mere end to måneder, begynder altså at have nogle meget håndgribelige konsekvenser. 

 

Ikke kun i form af aflyste flyafgange - det her påvirker generelt Hong Kongs økonomi. Vi taler med Stig Thøgersen, professor emeritus i kinastudier ved Aarhus Universitet

 

Argentina er på randen af et økonomisk kollaps efter at en folkeafstemning i søndags gav et overvældende flertal til oppositionen.

 

På to dage er den argentinske valuta -peso'en - således styrtdykket sammen med et historisk fald for argentinske statsobligationer og aktier med helt op til 59 procent.

 

Og det, at Argentina for kun ét år siden indgik den største låneaftale med Valutafonden nogensinde, ser ikke ud til at hjælpe Argentina væk fra afgrunden. Vi taler med Journalist, Rune V. Harritshøj