Rushys Roulette

28. august 2019

Det afværgede terrorangreb mod en moske i Norge for et par uger siden, skaber nu også frygt blandt muslimer i Sverige og Danmark for lignende angreb . Det kan mærkes hos Ahmad Jakob Meshals vagtfirma. Han oplever en stigende efterspørgsel på bevogtning af moskeer i Kbh. Ifølge Magnus Ranstorp, terrorforsker, er bekymringen begrundet, for der er en øget mobilisering blandt de højreekstremistiske grupper, som er klar til handling. Og den hadske tale på nettet og i det offentlige rum har også en betydning. I Sverige slår man hårdt ned på de hadske ytringer mod minoriteter med en lov kaldet "Hetz mod folket". Mon vi skal gå samme vej?
Vi bliver bedre og bedre til at få integreret flygtninge på arbejdsmarkedet. 56 % af de flygtningemænd, der kom til Danmark i 2015 er nu i arbejde. Vi dykker ned i tallene bag denne udvikling sammen med chefkonsulent i DA, Rasmus Brygger og diskuterer, hvorfor kvinderne bliver ved med at halte så langt efter mændene.
"Danskerne er et lavmælt folk, mens muslimer fra arabiske og afrikanske lande kommer med en højtråbende kultur... Hvordan i alverden skal disse to kulturer nogensinde kunne leve sammen side om side?", mener Alex Ahrendsen, MF (DF). Kan dagens panel: Ellis Jokar, komiker - Ahmad Mahmoud, debattør og forfatter og Hassan Bajwa, kandidat i soc. entreprenørskab genkende den beskrivelse? Og hvad siger de til Alex Ahrendsens analyse?