Datolinjen

10. september 2019

Vi begynder i Bruxelles, hvor den kommende formand for Europa-kommissionen, tyske Ursula von der Leyen i dag præsenterede sit bud på en ny kommission, der skal tage over d. 1. november. 

På det nye hold er der 13 kvinder og 14 mænd. Og dermed har ligestillingen fundet vej til Europa-komissionen - et sted, hvor kvinder tidligere har været klart underrepræsenteret. 

Vi taler med Søren Toft, direktør i Toft Kommunikation.

Det kan godt betale sig at investere i klimatilpasning nu. Det viser en ny global cost-benefit analyse. 

Investerer det globale samfund således 1,8 billioner dollars det næste årti inden for fem forskellige områder (advarselsystemer, infrastruktur, landbrug, mangroveskov og vandressourcer) - så vil den investering give et økonomisk udbytte på over 7 billioner dollars. 

Vi taler med Kirsten Halsnæs, professor i klima og økonomi ved DTU og ledende forfatter i FNs klimapanel. 

Når man diskuterer konfrontationen mellem USA og Iran og forløbet omkring USAs udtræden af Iran Atomaftalen, så er der to fronter, der står overfor hinanden. 

På den ene side står USA og deres allierede Israel, der hele tiden har fastholdt, at Iran ikke levede op til deres forpligtelser under Iran Atomaftalen. 

På den anden side står EU, der mener at Iran har levet op til aftelen til punkt og prikke, og at det er USA der er de onde, frodi Trump trak landet ud af aftalen sidste år. Og pålagde Iran en række sanktioner som Europa har svært ved at afbøde eller komme uden om. Vi taler med Misha Zand, Iran-kender og ejer af rådgivningsvirksomheden Iran Market Consulting..