Datolinjen

16. september 2019

Tidligt lørdag morgen blev Khurais-oliefeltet og Abqaiq-forarbejdningsanlægget i det østlige Saudi Arabien ramt af eksplosioner. Abqaiq-anlægget trækker gas ud af råolie og er verdens største af sin slags, og angrebet har halveret Saudi Arabiens olieproduktion. Med i udsendelsen har vi Fannie Agerschou, ekstern lektor ved Københavns Universitet med speciale i Saudi Arabien samt Jonas Parello-Plesner, programdirektør ved Alliance of Democracies Foundation og tilknyttet tænketanken Hudson Insitute i Washington DC som non-resident senior fellow.

Ved gårdsdagens valg i Tunesien skulle den tunesiske befolkning i en første valgrunde stemme om, hvilke to kandidater de helst ser dyste om præsidentposten i en sidste og afgørende valgrunde. Hér faldt valget på en fængslet mediemogul og en partiløs juraprofessor. Begge uden politisk baggrund. Det hænger godt sammen med tunesernes manglende tillid til systemet og politikerne. Vi taler med Christina Nordvang Jensen, journalist med fra den tunesiske hovedstad Tunis.

Værket forestiller House of Commons, det britiske parlaments andet kammer fuld af chimpanser. Maleriet er lavet af kunstneren Banksy, og er fra 2009, men begivenheder i de seneste år har gjort at auktionshuset Sothebys senere denne måned sætter det til salg med en estimeret værdi på 1,5-2 millioner pund. Vi taler med Kasper Nielsen, vurderings og salgsdirektør hos Bruun Rasmussen auktioner.