Skilsmisse-Danmark

27. februar 2014

I dette klip fra programmet 'Efter Otte' kan du høre to personlige beretninger om, hvordan det kan opleves, når det går helt galt - og familien går aldeles i stykker.

Den første historie handler om Marion Olivia Weilharter - mor til drengen Oliver - var centrum for en meget medieomtalt forældremyndighedssag. I 2010 tog Olivers mor sønnen med sig hjem til Østrig, og fik efterfølgende forældremyndigheden over drengen af de østrigske myndigheder. Det skete samtidig med, at Olivers far - Thomas Nørregaard Sørensen - fik forældremyndigheden ved en dansk domstol. Han valgte derfor at rejse til Østrig og hente sin søn hjem til Danmark, hvor han stadig opholder sig.

Den anden historie handler om den dansk-svenske filminstruktør og forfatter Daniel Dencik, der blev anmeldt for vold mod sine børn. På trods af frikendelse ved retten har Daniel Dencik i dag ikke set sine tvillinger i to år. Oplevelserne er blevet til en roman, der har et klart sigte: "Jeg har en drøm om at den her bog skal ændre Danmark, Sverige og Norge. Men for mig og mine børn er det måske for sent", som han siger.