Bearnaise er Dyrenes Konge

Bearnaise er Dyrenes Konge er madanmeldelse på radio. Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.

Seneste udsendelser

  • Kunder holdt op med at booke Caroline, da hun vejede 46 kg, Chanel var loyale og gav hende løst tøj på, og hun levede i sin egen verden af æggehvideomeletter, business class og catwalks, indtil Frederik en dag dukkede op. Maden er Pastis og...
  • Hestepigen Caroline Brasch-Nielsen var på skoleudflugt, da Elite Models fik øje på hende.Et halvt år senere gik hun shows i Paris for Balenciaga, Valentino, Versace og Chanel.Hun var femten, talte dårligt engelsk og var bange for at flyve, og det...
  • I 1985 skulle Count Basie Orchestra på Europaturné, men da Basie selv var død året inden, måtte man finde en erstatning, og det blev Niels Jørgen Steen.Vi taler om, hvordan det var at sidde ind i verdens fornemste Big Band (som hvid københavner),...
  • Topforsker David Erritzøe studerer og tester, om psykedeliske svampe kan afhjælpe depression. Vi taler også MDMA mod krigstraumer og microdosing, og vi spiser på Bark. Er det et nynordisk sted? Tjoh....
  • Endelig Noma
    Jeg spiser med Anders Selmer, Nomas oprindelige restaurantchef, som kan huske dengang der var halvtomt og Bo Bech var den eneste som turde bide halen af en sprællende jomfruhummer og bliver vist rundt af testkøkkenchef Mette Søberg, og...
  • Gourmetprofessor Svend Rasmussen havde gammel riesling med, Francis hev de første asparges op og fortalte røverhistorier om born to be alive i Paris og natmad til Patrick Hernandez, om at gøre Kommandanten til en organisme, og om at være mere kok...
  • Første service på Babylon.Bearnaise snuser rundt med mikrofonen, da de første gæster ankommer til Babylon i Søpavillonen, den mest hypede restaurantåbning i København i år og finder sig selv på et skurkefoto ved klappen. Anmeldelsen er fra Tigermom.
  • Ud at spise med en Mesterkok - Francis Cardenau. Francis Cardenau var knap fjorten år, da han tog så langt væk fra sin far som muligt for at blive kokkeelev. Køkkenchefen havde en flaske sprut med i bilen, når de kørte mod Rungis i Paris for at...
  • Tilbage på Arpége
    Tilbage på Arpége. Det er fire år siden jeg første gang spiste på den trestjernede grøntsagsrestaurant i Paris, et af mit livs største madoplevelser, som ovenikøbet inspirerede til nøglescenen i min roman. Nu skal jeg tilbage hos Alain Passard for...
  • Rundt i Aalborg med Johhny HeftyHvis man ikke ved nok om Aalborg, er det bedst at tage derop og mødes med Jonny Hefty, rapperen bag det uforglemmelige omkvæd Muggen Røv til dit ansigt. Jeg anmelder Tabu.
  • Andreas er stjerne-kok i Paris.
    Bearnaise fortsætter den lydige linje og opholder sig atter en uge mere end 110 kilometer fra København. Restaurant Copenhague i Paris var helt nede at bide, da man sadlede om og hyrede Andreas Møller til at få den...
  • Kindkysser man en kvinde ved første møde? Hvilke mænd kysser man? Hvordan får man bord på en god restaurant? Hvorfor synes mange danskere, at pariserne er arrogante? Pariskorrespondent Aske Munck giver grundkursus og fortæller, hvor kafkask det er...
  • Bearnaise retter ind
    Bearnaise retter ind - I bestræbelserne på at være geografisk korrekt er Bearnaise atter taget mere end 110 kilometer væk fra hovedstaden.Jeg spiser frokost med Kirsten Malling Biering, som netop er fratrådt sin stilling. Som hvad? Og hvor?
  • Desperado-strategien del 2.
    I første program fortalte lægesønnen Thomas Thomsen om at skifte tryg opvækst i Gentofte ud med Desperadostrategi og hash.Da vi forlod ham, pimpede han morgenkaffen med en tredobbelt snaps og et gram speed.I andet...
  • Desperado-strategien del 1
    Vi vidste allesammen, at Thomas Thomsen ville blive til noget stort. Festen begyndte først, når han trådte ind. Lægesøn fra Gentofte, vidende og veltalende som få, høj og flot. Men det gik ikke som forventet, faktisk ret langt fra. Vi mødes, hvor...