Bearnaise er Dyrenes Konge

Bearnaise er Dyrenes Konge er madanmeldelse på radio. Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.

Seneste udsendelser

  • Ole Nielsen
    Sandheden om Jomfru Ane Gade. Når Ole Nielsen ikke tog mod publikum på en af sine barer, spillede han poker med de tunge drenge, og hans kone vidste, at pengene altid lå i venstre forlomme. Bearnaise er dyrenes konge er taget til Aalborg for at...
  • Særlig Mindeudsendelse om Søde-Jan (Sonnergaard) i Bearnaise er Dyrenes Konge.
  • Bente Scavenius på The Market
    Godsejerdatter Bente Scavenius var i hvid skjorte og en nydelig cardigan den dag, hun skulle hjem til Poul Borum. Han åbnede døren i lange underbukser og netundertrøje. Vi taler om de mennesker hun mødte i København, om kunst og karriere med...
  • Eva Persson på Lou Lou
    Da advokat Eva Persson fyldte tredive år, forlod hun middagen og sine gæster klokken ni for at gå på arbejde. Klichéen om den kolde advokat kender alle, men hvordan er det rigtigt? Vi spiser på Lou Lou og taler om sagerne.
  • Mia Sylvester på Italodisco
    Mia Sylvester var sikker på, at hun ville brage lige ind på A-listen, da hun stod i kulissen og ventede på at debutere som stand-up komiker. Bearnaise er dyrenes konge har fået fingre i optagelser fra aftenen og kan røbe, at det ikke gik helt som...
  • Bisse på Anarki
    Bisse vidste ikke, hvordan det ville ende, da han rullede ned gennem den sydfranske dal for at møde sin voldelige franske værtsfar, og ti år senere tog han chancen og opsøgte CV Jørgensen med en guitar under armen. Det hele hænger sammen på...
  • Love me Tinder. Kasper Bjerre havde skrevet ned nøjagtig hvad han skulle sige til sin kæreste, da han slog op med hende, og ugen efter swipede han rundt mellem Tinder-piger og fandt sig selv nøgen i tilfældige lejligheder. Nu har han skrevet det...
  • Jeg kan slet ikke forstå, at jeg er i kunstbranchen, for hvor kunst skulle være fest og ballade og filosofi og udvikling, så er det i stedet blevet en flinkeskole, som er langt mere snobbet end Herlufsholm. The Making of an Artist, Hornsleth del...
  • Naja Buono Stamer på Amass
    Hvorfor gør hipsterne på Vesterbro en dyd ud af både at spise stegt flæsk og rehydrerede rødbeder med tallerkensmækker? Hvad betyder i det hele taget vores sociale klasse for valget af mad. Naja Buono Stamer har netop forsvaret sin phd The Social...
  • Bearnaise er Dyrenes Konge spiser og taler med netop udnævnte 'Kokkenes Kok' - Per Thøstesen. Vi spiser på Restaurant Hummer.
  • Claes Antonsen på Café Viktor
    En morgen først i firserne kom Claes Antonsen og Thomas Helmig hjem fra et langt job, da smadrekassen gik i stå foran Magasin. På den anden side af gaden stod Claeses mor og rystede på hovedet. "Vi skal nok blive til noget," sagde Claes. I denne...
  • Den kreative klasse har for længst vedtaget, at Kristian von Hornsleth er en larmende overfladisk reklamekunstner, og det i en grad, at der ligefrem er skrevet teater om det. Måske ligger forklaringen i hans barndom eller i det kompetitive miljø...
  • Jan Restorff på Cantina
    "Michelin er i byen!" - "Hvor ved du det fra? - "Sms fra Restorff." Jan Restorff fra Søllerød Kro er the man i den danske restaurationsbranche. Vi taler om, hvordan man bliver en god vært, og jeg stiller ham overfor nogle dilemmaer (et af dem lånt...
  • Bearnaise er Dyrenes Konge vender tilbage med en reportage fra Årets Ret, hvor jeg har møvet mig helt ind i dommerpanelet med mikrofonen. Anmeldelsen er fra Studio.
  • "Det er en heks, som vil dig det ondt!" Alexander Tovborg har to måneder til at lave sin soloudstilling i New York, men hans hjerne er optaget af en forbandelse. Efter en måned har han intet malet, og han har ingen idé. Hans amerikanske gallerist...