Reporterne (1)

31. januar 2017

2-årige kan få et langt bedre ordforråd og forbedre deres matematik, hvis der indføres læringsmål og systematiske aktiviteter i de danske vuggestuer. Det konkluderer et nyt forskningsprojekt, som Politiken omtaler i dag. Men er det en god idé? Det spørgsmål stiller vi Jacob Høpner, der er far til en 6 måneder gammel dreng, Danielle Mercier, der er pædagog i en vuggestue på Nørrebro. Vi taler også med Dorte Bleses, professor ved TrygFondens Børneforskningscenter under Aarhus Universitet, der står bag forskningsprojektet.

Udenrigsministeriets Borgerservice siger stadig, at det ikke er muligt at komme ind i USA, hvis man har dobbelt statsborgerskab og ét af ens statsborgerskab er fra et af de lande, der er blevet forment adgang til USA. I går talte vi med Mona Matten, jurist med speciale i udlændingeret og souschef i Gellerupparkens retshjælp, der rådgav en kvinde med dobbelt statsborgerskab om, hvad hun skulle gøre i forbindelse med sin rejse til New York i går aftes. Den dansk-iranske kvinde endte med at tage afsted. Lyt med, når Mona Matten fortæller, hvad der skete, da kvinden landede i USA.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde bliver hele tiden oversvømmet, og vikingeskibbene er derfor i fare. I morgen skal Folketinget diskutere, hvad der skal ske med bygningen. Vi taler med Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, der vil rive den nuværende bygning ned og opføre en ny i vikingestil.

Vært: Anna Ingrisch

Andre udsendelser