Reporterne (1)

1. februar 2017

SAS flytter to baser ud af Skandinavien og placerer dem i henholdsvis Spanien og England, melder luftfartsselskabet ud i dag. SAS har ellers tidligere kritiseret lavprisselskaber for selvsamme opførsel. Vi taler med koncern-direktør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, der uddyber beslutningen. Derudover taler vi også med beskæftigelsesordførerne fra SF og De Konservative, Karsten Hønge og Rasmus Jarlov, som diskuterer, om der bør laves fælles europæiske regler for luftfartsbranchens arbejdsvilkår.

Taxavirksomheden Uber er på Erhvervsministeriets liste over danske virksomheder, der er baseret på deleøkonomi. Men Ubers placering på denne liste er aldeles uacceptabel, mener erhvervsordfører for Enhedslisten, Henning Hyllested, som henviser til Østre Landsrets dom om, at det er ulovligt at køre som Uberchauffør.

Østjyllands Politi har besluttet at informere offentligheden om færre indbrud i døgnrapporten end tidligere, fordi de ikke mener, at informationerne er tryghedsskabende for borgerne. Det skriver Aarhus Stiftstidende og Randers Amtsavis. Vi taler med Frits Kjeldsen, stabschef i Østjylland Politi, og med Niels Højgaard, der bor i Østjylland og som bestemt ikke er tilfreds med politiets beslutning.

Værter: Josefine Kofoed & Anna Ingrisch