Reporterne (2)

1. februar 2017

De danske myndigheder har besluttet, at det er sikkert nok at sende somaliske flygtninge tilbage til Somalia. Beslutningen bygger dog blandt andet på Udlændingestyrelsens besøg i Somalia, hvor de opholdt sig i lufthavnen i Mogadishu hele dagen, fordi det var for farligt at gå udenfor. Det skriver Politiken i dag. Vi taler med talsmanden for Somalierne i Danmark, Musse Sheikh, der blandt andet fortæller at den sydlige del af Somalia er et helvede.

Erhvervsministeriet har offentliggjort en list over en række danske virksomheder baseret på deleøkonomi, og på denne liste figurerer taxavirksomheden Uber. Formand for Foreningen for Deleøkonomi Nicolai T. Jørgensen er i studiet, for at forsvare Ubers placering på listen.

”Det er, som om jeg kan mærke, at der er noget slemt på vej. Følelsen sidder dybt inde i kroppen. Den er der konstant…” Sådan skriver 13-årige Katinka Rex Coley i et debatindlæg i Politiken om hendes frygt for klimaforandringerne. Katinka er i studiet og stiller to politikere til ansvar – socialdemokraternes klimaordfører Jens Joel, og klimaordfører fra De Konservative, Mette Abildgaard.

Værter: Josefine Kofoed & Anna Ingrisch